لوگوی ابزارکارین

دستگاه جوشکاری و آشنایی با انواع اتصال جوشکاری – ابزار کارین

جوشکاری یکی از سخت ترین و تخصصی ترین مشاغل در دنیا و ایران است. برای آشنایی با جوشکاری و دستگاه جوشکاری، انواع اتصال جوشکاری ، روش های جوش و… در ادامه با ما همراه باشید.

دستگاه جوشکاری چیست ؟            

برای متصل کردن و ساختن قطعات صنعتی به همدیگر از دستگاه جوشکاری استفاده می شود. فرآیند جوشکاری توسط دستگاه جوش انجام می شود و قطعاتی که به یکدیگر جوش می خورند قابل جدا شدن نیستند و می توان گفت که اتصال ایجاد شده توسط دستگاه جوشکاری، یک اتصال دائم است.

دستگاه جوشکاری: می توان گفت موثرترین و مفیدترین دستگاه که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد دستگاه جوشکاری است. دستگاه جوشکاری در مدل ها و با برندهای متفاوت در بازار وجود دارد. به وسیله دستگاه جوش انواع فلزها چه هم جنس و چه غیر هم جنس را می توان به یکدیگر جوش داد. دستگاه های جوشکاری دارای سه نوع الکتریکی، لیزری و شیمیایی هستند که با توجه به نوع جوشی که قرار است استفاده شود از هر کدام از آنها استفاده می شود.

جوشکاری به وسیله دستگاه جوشکاری به چه معنا است؟

همان طور که گفته شد جوشکاری، به جوش خوردن دو فلز هم جنس یا غیر هم جنس به یکدیگر توسط ذوب شدن الکترود که یک میله یا مفتول از جنس فلز یا گرافیت می باشد، به کمک یک منبع ولتاژ به همراه جریان ثابت، گفته می شود.

انواع اتصال جوشکاری

همان طور که قبلا گفته شد، به متصل کردن و یک دست کردن سطح کار به همدیگر با استفاده از حرارت، و با کمک الکترود و فشار و یا بدون آن ها جوشکاری می گویند و این کار توسط دستگاه جوشکاری انجام می شود. در جوشکاری به قطعه وصل شونده قطعه مبنا و برای وصل کردن این اتصال از الکترود یا فلز جوش استفاده می شود. در جوشکاری از جریان برق به عنوان یک منبع حرارتی برای جوش دادن قطعات به یکدیگر با کمک قوس الکتریکی استفاده می شود. به خالی شدن جریان زیاد، بین سطح کار یا قطعه مبنا و الکترود یا فلز جوش ، که از بین ستونی از گازها به نام پلاسما انجام می شود قوس الکتریکی می گویند.

با اینکه در فرآیند جوشکاری مدل های مختلفی برای اتصال به وسیله دستگاه جوشکاری وجود دارد، اما اصلی ترین مدل ها و انواع اتصال جوشکاری عبارت هستند از:

مدل اتصال جوشکاری لب به لب (butt joint)

برای وصل کردن انتهای ورق های صاف و مسطح که دارای قطرهای مساوی هستند از اتصال لب به لب استفاده می شود.

مدل اتصال جوشکاری سپری (tee joint)

در این مدل اتصال ورق ها را عمود بر هم و به شکل حرف T روی هم قرار می دهند و سپس آنها را جوش می زنند.

مدل اتصال جوشکاری پیشانی (edge joint)

برای نگه داشتن دو یا چند صفحه یا ورق در یک سطح، به طور معمول از اتصال پیشانی استفاده می شود. این اتصال کاربرد ساختاری ندارد.

مدل اتصال جوشکاری گونیا (corner joint)

از این مدل اتصالات جوشکاری در ساختن برش های جعبه ای که ظاهر مستطیلی دارند و به شکل ستون یا تیر ساخته می شوند، بکار می رود.

مدل اتصال جوشکاری پوششی (روی هم) (lap joint)

این اتصال به دلیل ساده بودن و نیاز نداشتن به صرف زمان زیاد (علی رغم اتصالات دیگر) و جابه جا شدن صفحه ها یا قطعه ها بر روی همدیگر برای مخفی کردن اشکالات و خطاهای سازه و سادگی در متصل کردن قطعات بدون آمادگی، یکی از رایج ترین نوع های اتصال است.

انواع روش های جوش به وسیله دستگاه جوشکاری

روش جوش شیاری groove weld

جوشی که در بین لب های دو قطعه انجام می شود را جوش شیاری groove weld می گویند. از این روش جوش در جوشکاری اتصال لب به لب استفاده می شود.

روش جوش انسدادی plug weld

برای پر کردن سوراخ ها و یا فرورفتگی های دایره ای شکل ایجاد شده در سطح قطعه، در حین کار، از جوش انسدادی plug weld استفاده می شود.

روش جوش گلویی fillet weld

این نوع جوش در اتصالات جوشکاری قائم و مثلثی بکار می رود. از این روش جوش در اتصال های گونیا، سپری و پوششی استفاده می شود.

روش جوش دکمه ای slot weld

برای پر کردن سوراخ ها و یا فرورفتگی های بیضی شکل ایجاد شده در سطح قطعه، در حین کار، از جوش دکمه ای slot weld استفاده می شود.

حالت های جوشکاری توسط دستگاه جوشکاری

به وضعیتی که در حین انجام جوشکاری، قطعه های کار دارند حات جوشکاری گفته می شود.

حالت افقی Horizontal

در این حالت قطعه ای که جوشکاری می شود در حالت قائم قرار می گیرد و جوشکاری به شکل قائم افقی انجام می شود.

حالت تخت Flat

در این حالت قطعه های کار به صورت تخت قرار گرفته اند و از بالای سطح کار جوشکاری به شکل افقی انجام می شود.

حالت سقفی overhead

در این حالت قطعه های کار به شکل افقی قرار گرفته اند و جوشکاری از زیر سطح کار انجام می شود. به این صورت که حرکت مذاب حاصل از ذوب شدن الکترود به سمت بالا است. این حالت یکی از مشکل ترین حالت ها در جوشکاری می باشد.

حالت قائم Vertical

قطعه کار در این حالت به شکل عمودی قرار دارد و جوشکاری به شکل عمودی از بالای کار به سمت پایین انجام می شود.

جوشکاری به وسیله دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور

یکی از ساده ترین نوع دستگاه جوشکاری، ترانسفورماتورها می باشند. این دستگاه وظیفه دارد تا جریان متناوب (AC) با شدت پایین اما ولتاژ بالا را به جریان الکتریکی که دارای شدت بالای جریان اما ولتاژ پایین می باشد تبدیل کند. دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور معمولا به برق شهری متصل می شود. ترانسفورماتورها دارای دو خروجی برای اتصال کابل های انبر می باشند که به وسیله آنها جریان مورد نیاز را به جوشکار می دهد.

دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور بر پایه دو سیم پیچ، که به آنها سیم پیچ اولیه و سیم پیچ ثانویه گفته می شود، می باشد. سیم پیچ اولیه دارای تعداد دور کمتر می باشد اما سیم پیچ ثانویه دارای تعداد دور بیشتری است. لازم به ذکر است که دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور مجهز به سیستم تنظیم آمپر است که برای الکترود های مختلف مناسب می باشد.

برای خرید ابزارآلات صنعتی، واردات قطعات مخصوص و ابزارآلات و هر گونه خرید ابزارآلات با ما در ارتباط باشید:

04444239543
04444232003

واتساپ پشتیبانی و فروش : 989141670837+

تلگرام پشتیبانی و فروش: abzarkarin@

تماس جهت مشاوره رایگان:

تماس: 04444232003

واتساپ: 09129726343

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!
باز کردن چت
1
سلام 👋
جهت مکالمه و دریافت مشاوره رایگان بر روی بازکردن چت کلیک نمایید