تاریخچه پیدایش انواع مته – ابزار کارین
تاریخچه پیدایش انواع مته و ظهور آن به سال های 1780 الی 1790 میلادی در کشور انگلیس به وقوع پیوست، اولین مته ها بیشتر به منظور سوراخ کردن چوب ها مورد استفاده قرار می گرفت و در زمان های بعد برای سوراخ کردن فلزات نیز مورد استفاده قرار گرفت .
گفتنی است پیدایش این نوع از ابزار به دوران ما قبل تاریخ باز می گردد به این صورت که انسان های اولیه برای ایجاد سوراخ و آتش از سنگی نوک تیز استفاده می کردند .
تاریخچه پیدایش انواع مته
در همان سال ها ی اختراع مته های اولیه تحرکاتی برای ابداع انواع دیگر مته ها در کشور آلمان مشاهده شد، با این صورت که آقای جیووانی مارتیگنونی با استفاده از نمونه هایی که برادرش ار آمریکا برایش آورده بود موفق به تولید نمونه های نهایی مته های مارپیچ به منظور استفاده در صنایع فلزی گردید .
همچنین در سال های بعد از این فعالیت ها شرکت “تویست دریل” در کشور آمریکا تاسیس و مته های مارپیچ را به صورت انبوه تولید و به دست مشتریان رساند .
در حال حاضر دو نوع مته در بازار ابزار یافت می شود که به مته های ساقه گرد و مته های شیار دار تقسیم می شوند که مته های شیار دار نیز به لحاظ تعداد شیار به انواع مختلف دیگیری اجمله SDS Max ، SDS Plus و … تقسیم می شوند .
انواع مته ها به لحاظ شکل هندسی
- زاویه ی لبه مته این زاویه نشان دهنده پوشش لبه های برش می باشد، توجه به این شاخص مانع از فرسوده ش و دیگر احتمالات خری ار م خواهد گردد ، مقدار این شاخص توسط زاویه ی نقطه ای تعیین می شود .
- زاویه نقطهای مته نشان دهنده زاویه نوک مته است، که با توجه بموادی که مته باید بر روی آن کار کند تعیین می گردد ، انواع مواد سختیازبه زایه زیاد و مواد نرم تر نیاز به زاویه ی تندی دارند ، انتخاب این زاویه می بایست با توجه به شاخص های مختلفی از قبیل “نوع گردش، نوع تصادم، شکل سوراخ، دامنه تحت پوشش” انجام می شود .
- گردش حلزونی مته این مته عملیات کنترل مقدار براده برداری را به عهده دارد این مته ها در ماشین های تراش با سرعت پایین و بازده بالا استفاده می شود، معمولا از این مته برای سوراخ کار در فلزاتی مانند مس، آلومینیوم و … استفاده می شود .
سایر مته ها
در حال حاضر و با توجه به پیشرفت علم در صنعت ابزار انواع و اقسام مته های مختلفی در بازار ظهور کرده اند که بعضی از آن ها در زیر لیست شده اند :
مته های مرکز تراش ، مته های متمرکز ، مته های نمونه بردار ، مته های خزینه زنی ، مته های چپ گرد ، مته های دورانی ، مته های ترکیبی ، مته قاشقی ، مته لولا زن و ….
راهنمای خرید انواع مته
در این بخش می خواهیم عواملی که باید در خرید مته به آن توجه کرد را معرفی کنیم.
برای خرید یک مته مناسب باید در گام اول به جنس و در گام بعدی به ساختار مته توجه کرد. در این خصوص پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید مته را مطاله بفرمایید و در ادامه با ما همراه باشید.
مته ها جنس های مختلفی نظیر فولاد، تیتانیوم، کبالت و… را دارد. که هرکدام برای کاری مخصوص طراحی شده است. که با توجه به نیاز و مورد مصرف باید بدانیم که کدام جنس مورد استفاده ما است و بعد برای خرید اقدام کنیم. همچنین ساختار و شکل مته که در ابتدای این مقاله معرفی کردیم نیز در خرید مته یک عامل مهم است.
برای خرید ابزارآلات صنعتی، واردات قطعات مخصوص و ابزارآلات و هر گونه خرید ابزارآلات با ما در ارتباط باشید:
04444239543
04444232003
واتساپ پشتیبانی و فروش : 989141670837+
تلگرام پشتیبانی و فروش: abzarkarin@
تماس جهت مشاوره رایگان:
تماس: 04444232003
واتساپ: 09129726343
- مدیرت وب سایت
- اسفند 21, 1399
- 713 بازدید