بررسی جوشکاری قوسی دو طرفه MIG-TIG – ابزار کارین
جوشکاری قوسی نوع خاصی از جوشکاری است که در آن از قوس الکتریکی به عنوان یک منبع ایجاد حرارت و گرما استفاده میشود تا جوشکاری به شکل درست انجام شود. این نوع از جوشکاری شکل و انواع مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به جوشکاری MiG_Tig ، جوشکاری زیرپودری یا SAW، جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستنی و … اشاره کرد. اگر دوست دارید که در مورد جوشکاری دوطرفه اطلاعات خوبی بدست آورید، کافیست تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
بررسی کامل جوشکاری قوسی دوطرفه ی MIG-TIG
جوشکاری دوطرفه که در سال ۱۹۵۰ برای اولین بار استفاده و ابداع شد، یک نوع جوشکاری با استفاده از گازمحافظ است که با توجه به مزایا و ویژگیهای این نوع از جوشکاری، رواج زیادی پیدا کردهاست. برای استفاده از این نوع جوشکاری از گاز آرگون (AR) تحت عنوان گاز محافظ استفاده میشود.
عبارت MIG در واقع مخفف کلمات، Metal Inert Gas یا فلز گازی خنثی است. بعدها پس از کشف این موضوع که میتوان از گازهای دیگری مانند کربن دیاکسید یا (CO2) یا اکسیژن (O2) برای این نوع جوشکاری استفاده کرد، انجمن جوشکاری آمریکا که یک مؤسسه غیرانتفایی است، نام این شیوه جوشکاری را به GMAW تغییر داد.
اساس و پایه روش GMAW این است که با استفاده از انرژی الکتریکی بتوان میان سیم جوش و قطعه کار، یک قوس ایجاد کرد. همانطور که احتمالاً حدس میزنید، قوس ایجاد شده با استفاده از گاز محافظ بی اثر به صورت کامل محاظفت میشود. برای جوشکاری قوسی میتوان از دو روش خودکار (اتوماتیک) یا نیمه خودکار استفاده کرد.
باید مدنظر داشته باشید که تحت این روش، تمامی فلزات و آلیاژهای صنعتی مهم مانند فولادهای کربنی، قابلیت جوشکاری را دارند. در واقع همین مزیت باعث بهبود کلی فرایند جوشکاری میشود. در ادامه کمی در رابطه با تاریخچه جوشکاری MIG-TIG صحبت میکنیم.
جوشکاری قوسی دوطرفه MIG-TIG به چه صورت انجام میپذیرد؟
در جوشکاری TIG که از آن به جوشکاری آرگون هم یاد میشود از سیم جوشی معمولاً به جنس تنگستن، جهت ایجاد یک قوس استفاده میکنند. در واقع گاز خنثی همان گاز آرگون است که از این قوس در هنگام عملیات جوشکاری محافظت میکند. شاید میپرسید که این گاز محافظ به چه صورت عمل میکند و چرا باید از آن استفاده کرد؟ باتوجه به دمای ۲۰ هزار درجه سانتیگرادی تولید شده در اطراف قوس، این گاز میتواند به متعادل سازی محیط کمک کند.
تجهیزات و مواد مورد نیاز برای جوشکاری قوسی چیست؟
در این زمینه با کمی بررسی متوجه میشوید که برای استفاده از جوشکاری قوسی دوطرفه MIG-TIG باتوجه به پروژه خود نیازمند تجهیزات و موادی هستید که باید از آنها به شکل صحیح استفاده کنید. در ادامه به صورت کامل تجهیزات و مواد مورد نیاز برای جوشکاری دوطرفه را بررسی میکنیم:
استفاده از یک منبع نیرو قدرتمند (Power Source)
استفاده از یک منبع قدرت که بتواند کمک کند تا یک جریان مستقیم به شکل صحیح و خوب کار کند، کار آسانی نیست. منبع قدرت جوشکاری قوسی شما باید قادر باشد یک جریان متناوب در روش MIG-TIG ایجاد کند. این جریان باید در طول کار به خوبی حفظ شود تا کیفیت عملیات جوشکاری دوطرفه بالاتر برود!
معمولاً برای این کار از یک ژنراتور یا ترانس رکتیفایر استفاده میشود که قابلیت دسترسی به برق را داشته باشد. در این زمینه افراد حرفه ای ترجیح میدهند که از ترانس رکتیفایر استفاده کنند چرا که هم قیمت مناسب تری دارد و هم برای تعمیر یا نگهداری آن زیاد با چالش مواجه نخواهید شد.
مشعل جوشکاری یا Welding Gun
بهطور قطع در هر جوشکاری، وجود یک مشعل جوشکاری لازم است چرا که بدون آن اصلاً عملیات و فرایند جوشکاری دوطرفه قوسی یا هر نوع جوشکاری دیگری به سرانجام نمیرسد!
سیستم تغذیه کننده یا Wire Feed System
سیستمهای تغذیه کننده از جمله دیگر وسایل لازم برای انجام جوشکاری هستند که معمولاً شامل یک موتور الکتریکی، غلتکهای متغیر، تجهیزات نگهدارنده و .. هستند! این سیستمهای تغذیه کننده قادر هستند که واحد کنترلکننده سرعت را به صورت جدا یا یکپارچه تغذیه کنند. در این زمینه معمولاً افراد باتجربه بیشتر مطلع هستند که چرا حتماً در یک عملیات جوشکاری، وجود یک سیستم تغذیه کننده، کاملاً ضروری است!
مزایا و معایب جوشکاری قوسی دوطرفه چیست؟
در مورد جوشکاری MIG-TIG بهتر است بدانید که وجود معایب و مزایای خاص آن باعث میشود، شما قادر باشید به راحتی تصمیمگیری کنید که آیا از این روش باید استفاده کنید یا خیر؟ البته قبل ازپرداختن به این موضوعات باید در مورد خطرات جوشکاری دوطرفه بیشتر بدانید.
اگر از ماسک محافظ با حداقل نمره ۱۰ یا ۱۱ در حین عملیات جوشکاری استفاده نکنید، اشعه فرابنفش و مادون قرمزی که در حین عملیات ساطع میشوند، احتمالاً باعث ایجاد بیماریهای مختلف در آینده و اثرات وضعی شدید در همان لحظه میشوند. حالا که خطرات این نوع جوشکاری و راه مقابله با آن را دانستید، به مزایا و معایب این شیوه جوشکاری میپردازیم:
مزایای جوشکاری قوسی:
- نرخ رسوب بالاتر نسبت به سایر روشهای جوشکاری از جمله SAW
- امکان استفاده از سیم جوش یا الکترود بلند در حین عملیات وجود دارد!
- امکان نفوذ بیشتری در این شیوه جوشکاری وجود دارد.
- پس از پایان کار، تمیزکاری کمتری نیاز به انجام است!
معایب جوشکاری MIG-TIG:
- سرعت پایین جوشکاری
- تجهیزات گرانتر نسبت به سایر روشهای مشابه
- امکان تهیه گاز محافظ به نوعی محدودیت محسوب میشود!
- در فضای باز به ندرت میتوان از این روش استفاده کرد.
نتیجهگیری: برای جوشکاری باید چه کار کنم؟
باتوجه به اطلاعاتی که به شما داده شد، بسته به این که میخواهید چه قطعاتی را به هم جوش دهید و یا قصد انجام چه کاری دارید، باید از یک شیوه کارآمد استفاده کنید. در واقع شما نمیتوانید از هر روش یا شیوه ای که خواستید برای کار خود استفاده کنید. اگر در زمینه جوشکاری دوطرفه سؤالی برای شما ایجاد شده است و یا در این زمینه تجربه خاصی دارید، میتوانید آنها را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
برای خرید ابزارآلات صنعتی، واردات قطعات مخصوص و ابزارآلات و هر گونه خرید ابزارآلات با ما در ارتباط باشید:
04444239543
04444232003
واتساپ پشتیبانی و فروش : 989141670837+
تلگرام پشتیبانی و فروش: abzarkarin@
تماس جهت مشاوره رایگان:
تماس: 04444232003
واتساپ: 09129726343
- مدیرت وب سایت
- اسفند 22, 1399
- 580 بازدید